Winewise Nyhedsbreve

   
10. december 2008

Kære Kunde.

 

Læs i dette nyhedsbrev om tre gode tilbud:

 • Tilbud på den helt friskhøstede, økologiske olivenolie fra Santa Venere i Calabrien
 • Medimporttilbud på unikke verdensklassevine fra Paola Bea
 • Tilbud på Spiegelau Authentis vinglas m.v.

Tilbudene er gældende ved bestilling senest 20/12.

Ønskes glassene afhentet inden jul (de er udmærkede gaver evt. kombineret med et par gode flasker vin!) skal bestilling dog være modtaget senest den 15/12, hvorefter afhentning forventes at kunne ske fra den 20/12 efter nærmere aftale.

 

Santa Venere Olivenolie

Frigivelsen af årets friskpressede olivenolie er altid en længe ventet begivenhed i Italien. Den friske olie er intenst duftende og smagende og kalder på at blive anvendt til de fineste salater, grøntsager eller måske en grillet fisk?

 

Santa Venere fremstiller sin jomfruolivenolie på økologisk dyrkede oliven. Olien sælges i 75 cl flasker til normalt 115 kr/fl. I anledning af den netop hjemkomne årgang 2008 sælger vi den for 100 kr/fl.

 

 

Bea medimporttilbud

 

    Det er snart to år siden, vi sidst lancerede et medimporttilbud på Beas kompromisløse, umbriske vine. Men NU er chancen der igen for at få fingrene i disse unikke vine til særligt lave priser, som kun er gældende ved forudbestilling og -betaling. Vinene forventes til landet i løbet af januar 2009 og skal bestilles og betales inden 20/12-2008 - betragt dem som en julegave til dig selv!

 

Paolo Bea fremstiller de mest komplekse og intense vine i Montefalco i Umbrien efter biodynamiske og traditionaliske metoder. Hans bedste vine, der når absolut verdensklasse, som fx Sagrantino Secco og Sagrantino Passito, er dyre men enestående vinoplevelser. Gamle stokke, lavt udbytte og ekstrem omhu i marken sikrer et fantastisk druemateriale. I kælderen anvendes ingen filtrering, ingen temperaturkontrol, lagring på store, ældre fade og naturlig gæring; alle faktorer som bidrager til personligheden og kvaliteten i Beas vine. Familien Bea har rødder i området helt tilbage i 1500-tallet, hvorfor ordet traditionalisme har en helt særlig betydning, når det udtales af Giampiero Bea, som forestår produktionen i dag, godt støttet af sin far Paolo, som trods en høj alder stadig er aktiv i marken.

 

Gamle, knudrede Sagrantino-stokke i Beas marker.    Giampiero Bea i kælderen foran et 2000 liters fad Sagrantino

 

Vi tilbyder følgende vine:

 1. Montefalco Rosso 2004 – normalpris 235 kr/fl, tilbud 195 kr/fl ved mindst 2 flasker
  Beas Montefalco Rosso fremstilles overvejende på Sangiovese, med tilskud af Montepulciano og Sagrantino, på mere end 50 år gamle stokke. Vinen er fast knyttet, tæt og stram i den klassiske 2004 årgang. Endnu ung, men en finesserig, frugtig duft kan afæskes den ved god iltning og serveres den med fed, kraftig mad, blødes garvesyren op og man fornemmer den endnu godt gemte storhed. Forventes et åbne sig efter 2-3 års lagring og vil derefter have et langt liv foran sig.

 2. Montefalco Rosso Riserva 2003 – normalpris 365 kr/fl, tilbud 300 kr/fl ved mindst 2 flasker
  Riserva fremstilles af samme sorter som den almindelige rosso, men af druer som er høstede på en anden mark end ovenstående. Vinen lagres længere tid på træfade. Den er mere intens, dybere og mere kompleks end ovenstående. I kraft af årgangens karakter i kombination med det ekstra års alder, er vinen dog markant lettere tilgængelig.

 3. Sagrantino Secco 2003 – normalpris 450 kr/fl, tilbud 365 kr/fl ved mindst 2 flasker
  Bea's bedste rødvin på 100% Sagrantino er ren verdensklasse. Sammen med Caprai er Bea bedste producent, men med rødderne dybt plantet i Montefalcos traditioner i modsætning til denne, grundet Bea-famliens 500 års historie som vinmagere i Montefalco. Hvor Caprai laver international power-vin af stor klasse, laver Bea den autentiske Sagrantino, som afspejler druen, jorden og Bea-familiens filosofi om naturlig vin på bedste vis. Beas Sagrantino giver svaret på spørgsmålet om, hvorfor Montefalco pt. er blandt de mest "hotte" områder i Italien: Stor, kompleks vin med et langt liv foran sig. Fuld af intens, sødmefuld blommefrugt, intense jordtoner, masser af bløde tanniner - en næsten perfekt bygget vin, som vil lagre mindst 10 år, men alligevel smager helt fantastisk nu efter god iltning på en karaffel! Dyr, men hver en øre værd...


  Anmeldelser skal citeres med forsigtighed, men vi faldt for denne stærkt personlige og meget entusiastiske anmeldelse, som, den amerikanske stil til trods, er ganske præcis. 97+ point får Beas Sagrantino 2003 ganske fortjent - det er en verdensklassevin. Vinen er rationeret - der kommer 15 kasser til Danmark. Slå til mens tid er! Se anmeldelsen her (den er virkelig underholdende!): http://www.viddler.com/player/e87eb21e/863.579/

 4. Sagrantino Passito 2001 – Normalpris 450 kr/½fl, tilbud 350 kr / ½fl ved mindst 2 flasker
  I gamle dage, dvs indtil for ca. 30 år siden, fremstilledes Sagrantino alene i form af en passito - dvs. på basis af druer, som tørredes hen over vinteren efter høsten, på samme måde som det gøres med Amarone. Imidlertid kan der på basis af Sagrantino-druen opnås så stort et sukkerindhold, at vinen efterfølgende kan gære op til ca. 15% (en proces, der foregår naturligt over ca. 3 år!) og alligevel indeholder en del restsukker - nok til at vinen er bedre egnet som ostevin eller til middelsøde chokoladebaserede desserter end til hovedretterne! Beas Sagrantino er intet mindre end en af vinverdenens mest forunderlige skatte: Dyb, sortladen farve. Tyk, næsten stofagtig struktur i glasset. En sand eksplosion af duftindtryk, med tørrede frugter, figner og bær i næsen, en smule lakrids og meget mere, og så en smag, der varer ved og ved og ved og.... Større bliver vin ikke.

 5. Blandet Bea kasse med 6 flasker - normalpris 1930 kr, tilbud 1575 kr
  2 flasker Montefalco Rosso 2004 + 1 flaske af hver af de tre øvrige vine ovenfor + 1 flaske Santa Chiara (hvid) 2005 (normalpris 195,- kr) (som er en fantastisk vin nu: kompleks, fyldig, stor, hvid bourgognelignende og så alligevel helt sin egen!)
  I alt 6 flasker – normalpris 1930 kr, tilbud 1575 kr – spar 355 kr

 

Spiegelau glastilbud

 

I samarbejde med Terroiristen vinbar, se www.terroiristen.dk, som både anvender Spigelaus glas i baren og er Spiegelau-forhandler, kan vi tilbyde følgende glas fra Spiegelaus professionelle serie af smageglas, Authentis:

 

 1. Authentis Champagne - beregnet til de store, komplekse Champagner. På Terroiristen vinbar bruger vi dem også til dessertvine. Vejledende udsalgspris pr. stk: 79.95 kr. Tilbud: 65 kr. pr stk. Sælges kun i hele æsker á 4 styk.

 2. Authentis Hvidvin/Multipurpose - fremragende allroundglas, som er standardglasset på Terroiristen Vinbar. Vejledende udsalgspris pr. stk 79.95 kr. Tilbud: 65 kr. pr. stk. Sælges kun i hele æsker á 6 stk.


 3. Authentis Bourgogne Magnum - glasset til de store Nebbiolo-baserede vine, Barolo, Barbaresco m.fl. og til Pinot Noir-baserede vine fra både Italien, Frankrig og den nye verden.  Vejledende udsalgspris: 79.95 kr. pr. stk. Tilbud: 65 kr. pr. stk. Sælges kun i hele æsker á 4 stk. 4. Merlino-karaffel: Smuk, enkel og nem at hælde af. I vinbaren foretrækker vi denne model for Authentis-seriens karafler. Vejledende udsalgspris: 199 kr. Tilbud: 175 kr.

 

Spiegelau Authentis serien er ganske omfattende, men vi er kun leveringsdygtige i de viste glas. Forbehold for leverandørens prisændringer og leveringsevne.

 

Forbehold i øvrigt for trykfejl, afgiftsændringer, udsolgte varer og forhold uden for vor kontrol.

 

 
8. oktober 2007: # 3

Historisk Nebbiolo-producent i Winewises sortiment - læs om medimporttilbud!

Winewise har den store fornøjelse at annoncere, at vi har indgået aftale med den Nordpiemontesiske producent, Sella, om import af deres fremragende Nebbiolo-baserede vine. Sella har dyrket vin siden 1671 i de to små distrikter, Lessona og Bramaterra, i det nordligste Piemonte, hvor Nebbioloen trives på de meget mineralske jorder. Vinene herfra er meget elegante, duftende og længelevende med den kompleksitet, der er så kendetegnende for Nebbiolo, når den behandles optimalt, dvs. dyrkes med lavt udbytte og på højtliggende marker med god eksponering for solen. Nebbiolo er tillige stærkt terroirfølsom, hvilket slår igennem i disse unikke vine. Sella er i dag eneste aktive producent i Lessona. Vi har fået mulighed for at bestille en smule af Sellas rationerede topvine og vil med dette nyhedsbrev give vore kunder mulighed for at købe en-primeur til særpriser.

Det drejer sig om følgende vine

 • Bramaterra I Porfidi 2003 - som i den førende italienske vinguide, Gambero Rossos 2008-udgave netop i denne uge har modtaget topkarakteren 3 glas. Vinen er særligt udvalgt fra de bedste parceller og lagres delvist på store 1000 liters fade, delvist på barrique
 • Lessona Omaggio a Quintino Sella Riserva 2003 - det bedste, store slavonske egefad med Lessona i denne årgang udvalgt til længere tids fadlagring end den almindelige Lessona.

Begge vine er fremragende, men det skal dog ikke være en hemmelighed, at jeg personligt foretrækker den mere neutrale fadbrug i Quintino Sella, som har opnået 2 røde glas i Gambero 2008. Quintino Sella er et monument af en Nebbiolo, som vil lagre i mindst 15 år og fortsat udvikle nye nuancer. Til alt held kan begge dog drikkes unge med stor fornøjelse grundet den eminente balance mellem frugt, syre og tannin. Jeg har sjældent smagt mere overbevisende Nebbiolo - disse vine måler sig med Bruno Giacosas store Barbarescoer og Conternos legendariske Monfortino Baroloer. Kort sagt: Køb nu! Jeg tager hjem, hvad jeg kan få, hvilket ikke er meget. Der fremstilles således kun ca. 3500 fl af Quintino Sella til hele den hungrende vinverden!

Bestillinger modtages også på de almindelige vine, som dog er alt andet end almindelige, men strålende alternativer til mange langt dyrere vine fra Barolo og Barbaresco:

Lessona 2003 - Klassisk Nebbiolo med 10% Vespolina som traditionen foreskriver, kompleks, elegant med en "hvid" mineralitet.

Bramaterra 2004 - 70% Nebbiolo med en portion Vespolina og Croatina samt Uva Rara, som giver en større frugtighed og umiddelbar drikbarhed. Bramaterra giver en mere "brun" mineralsk tone, grundet større jernindhold i jorden.

Orbello Coste della Sesia Rosso 2004 - Nebbiolo fra unge stokke, Barbera, Vespolina og lidt Cabernet fra gamle stokke, lagret 12 måneder på ældre fade. Selv i denne meget fornuftigt prissatte vin fornægter det stærke terroir sig ikke! Masser af karakter og saftighed.

Doranda Coste della Sesia Bianco 2006 (Hvid) - Erbaluce fremstillet med nogle dages maceration: Stor fylde og struktur, intenst duftende og med udtalt mineralitet.

Herunder finder du en prisliste med normalpriser på vinene efter hjemkomst og en særlig forsalgspris gældende ved bestilling og betaling nu, med afhentning efter hjemkomst ultimo november/december 2007. Priserne er anført pr. flaske, og gælder ved køb af mindst 3 flasker af samme type. Bestilling i indeværende uge, dvs. senest 14/10 kl. 12. Bekræftelse ventes modtaget omkring 1/11 fra Sella, hvorefter faktura fremsendes til betaling. Får vi ikke tildelt nok vin til at dække alle bestillinger, fordeles vinene efter bestillingernes størrelse. Ved køb af 6 ens flasker kan disse mod merpris kr. 55,- leveres i original trækasse.

Priser er inkl. moms og baseret på afhentning på Winewises lager i Herlev eller på Frederiksberg efter nærmere aftale.

 Vin  Normalpris  Forsalgspris
 Bramaterra I Porfidi 2003  195,-  165,-
 Lessona Omaggio a Quintino Sella Riserva 2003  250,-  215,-
 Lessona 2003  150,-  130,-
 Bramaterra 2004  140,-  120,-
 Orbello Coste della Sesia Rosso 2004    85,-    70,-
 Doranda Coste della Sesia Bianco 2006    95,-    80,-

Bestillinger modtages på:

Med venlig hilsen

Stefan Jensen

Winewise

 

 
Forside
Fokus på Simcic
Introduktion
Hvem er vi?
Ydelser
Prisliste
Aktuelle nyhedsbrev
Arrangementer
Kontakt os
Lombardietrejse
Gamle nyhedsbreve
Friuli/Slovenienrejse
e-mail me