Nyhedsbreve


Winewise's Nyhedsbreve 2006

 

 

Nyhedsbrev #4: 6/11 2006

 

Winewise nyhedsbrev nr. 4 2006

 

Velkommen til Winewise's fjerde nyhedsbrev i år, hvor du bla. kan læse om

 

 • Barolo-smagninger i november med Claudio Fenocchio i samarbejde med Winebrokers
 • Introduktionstilbud på Fenocchios Barolo 2001
 • Medimporttilbud på Paolo Beas verdensklassevine fra Montefalco i Umbrien

Bemærk, at tilbudene kun er gældende i kort tid!

 

Bestilling og tilmelding til smagningerne sendes til: Stefan Jensen  (Klik på linket)

 

 

Barolo-smagninger

I samarbejde med Winebrokers indbyder Winewise til smagning af et antal af Fenocchios klassiske Piemonte-vine præsenteret af vinmageren selv, Claudio Fenocchio, se billedet herunder. Der er et begrænset antal pladser, så meget hurtig reaktion tilrådes, såfremt ét af arrangementerne frister!

 

 

 

 

Der afholdes følgende to smagninger:

 

1. På Hansens Køkken og Bar, Frederiksberg Allé 11, onsdag den 15/11 kl. 18.30:

Vi skal smage en række af Fenocchios Baroloer, herunder vine fra Bussia og Villero markerne i den senest frigivne 2002 årgang, samt modne årgange som Barolo Bussia Riserva 1995 og Barolo Riserva 1978, som Claudio har gravet frem dybt i sin egen kælder. Desuden smager vi Dolcetto og Barbera 2005 fra Fenocchio og endelig, da Fenocchio ikke producerer dessertvin, en Caluso Passito 2001 fra Santa Clelia. Hansens har kreeret en 4 retters menu specielt tilpasset vinene. Prisen for mad inkl. vine er 700 kr pr. person.

1. Dolcetto 2005

2. Barbera d'Alba 2005

3. Barolo Villero 2002

4. Barolo Villero 2002

5. Barolo Bussia Riserva 1995

6. Barolo Riserva 1978

7. Caluso Passito 2001, fra producenten Santa Clelia

Du kan læse mere om menuen på Hansens hjemmeside:

http://www.hansenskoekkenogbar.dk/default.php?sektion=4&skabelon=1&sprog=1&page_id=174

 

2. På Bistrot Bacchus Vinbar, Viktoriagade 8, kælderen, Vesterbro lørdag den 18/11 kl. 13:

Bacchus serverer en let anretning med diverse lækkerier i form af pølser, skinke og oste mv. ledsaget af følgende vine fra Fenocchio:

1. Dolcetto 2005

2. Barbera d'Alba 2005

3. Langhe Nebbiolo 2005

4. Barolo Villero 2002

5. Barolo Villero 2002

6. Barolo Bussia Riserva 1999

7. Barolo Riserva 1978

 

Prisen for mad inkl. vine er 250 kr pr. person, som betales i forbindelse med smagningen.

Tilmelding: I begge tilfælde foretages tilmelding ved at sende en mail til sje@winewise.dk under angivelse af, hvilken smagning, du ønsker at deltage i, samt hvor mange personer der tilmeldes.

 

 

Fenocchio introduktionstilbud

 

I forbindelse med Claudio Fenocchios besøg i Danmark har vi bestilt hans Barolo 2001 hjem. 2001 regnes blandt de største årgange for Barolo i nyere tid - en meget klassisk årgang, med velafbalancerede vine med et langt liv. Vi har besluttet at lave et særligt introduktionstilbud, som gælder indtil 20/11:

 

Fenocchio Barolo 2001 – normalpris 140 kr/fl, tilbud 125 kr/fl ved mindst 6 flasker.

 

Vinen bestilles og betales nu og kan afhentes efter aftale i forlængelse af hjemkomst medio november 2006.

 

 

 

Bea medimporttilbud

 

Paolo Bea fremstiller de mest komplekse og intense vine i Montefalco i Umbrien efter biodynamiske og traditionaliske metoder. Hans bedste vine, der når absolut verdensklasse, som fx Sagrantino Secco og Sagrantino Passito, er dyre men enestående vinoplevelser. Ingen filtrering, ingen temperaturkontrol, lagring på store ældre fade og naturlig gæring er blandt de faktorer, som sikrer personligheden og kvaliteten i alle Beas vine.

 

 

 

 1. Rosso di Veo 2002 – normalpris 275 kr/fl, tilbud 250 kr/fl ved mindst 2 flasker
  I den vanskelige 2002 årgang valgte Giampiero Bea kun at fremstille én vin. Vinen indeholder altså druematerialet til hans topvine, men til en noget lavere pris end disse normalt koster. Udbyttet var omkring det halve af det normale og det er derfor lykkedes at fremstille en vin med stor elegance og kompleksitet trods det, at den er lettere end i normale årgange. Rosso di Veo er således en god chance for at stifte bekendtskab med Beas terrior-prægede topvine til en lidt mere menneskelig pris - og så kan den efter iltning allerede drikkes med stor fornøjelse nu! Indeholder ca. 65% Sagrantino samt Sangiovese og Montepulciano for resten.
 2. Sagrantino Secco 2001 – normalpris 400 kr/fl, tilbud 350 kr/fl ved mindst 2 flasker
  Bea's bedste rødvin på 100% Sagrantino er ren verdensklasse. Sammen med Caprai er Bea bedste producent, men med rødderne dybt plantet i Montefalcos traditioner i modsætning til denne, grundet Bea-famliens 500 års historie som vinmagere i Montefalco. Hvor Caprai laver international power-vin af stor klasse, laver Bea den ægte Sagrantino, som afspejler druen og jorden og Bea-familiens filosofi om naturlig vin på bedste vis. Beas Sagrantino giver svaret på, hvorfor Montefalco pt. er blandt de mest "hotte" områder i Italien. Stor, kompleks vin med et langt liv foran sig.
 3. Sagrantino Passito 2000 – Normalpris 400 kr/½fl, tilbud 350 kr / ½fl ved mindst 2 flasker
  I gamle dage, dvs indtil for ca. 30 år siden, fremstilledes Sagrantino alene i form af en passito - dvs. på basis af druer, som tørredes hen over vinteren efter høsten, på samme måde som det gøres med Amarone. Imidlertid kan der på basis af Sagrantino-druen opnås så stort et sukkerindhold, at vinen efterfølgende kan gære op til ca. 15% og alligevel indeholde en del restsukker - nok til at vinen er bedre egnet som ostevin eller til middelsøde chokoladebaserede desserter end til hovedretterne! Beas Sagrantino er intet mindre end en af vinverdenens mest forunderlige skatte: Dyb, sortladen farve. Tyk, næsten stofagtig struktur i glasset. En sand eksplosion af duftindtryk, med tørrede frugter, figner og bær i næsen, en smule lakrids og meget mere, og så en smag, der varer ved og ved og ved og.... Større bliver vin ikke. Dyr, ja, men hver en krone værd!
 4. Blandet Bea kasse med 6 forskellige flasker - normalpris 1760 kr, tilbud 1560 kr
  1 fl af hver af ovenstående 3 vine + 1 fl Montefalco Rosso Riserva 2001 + 1 fl Montefalco Rosso 2001 + 1 flaske Santa Chiara (hvid) 2005
  I alt 6 flasker – normalpris 1760, tilbud 1560 kr – spar 200 kr

 Bestil  inden 15/11 og betal inden 22/11. Afhentning efter aftale efter forventet hjemkomst primo december.

 

 

 

 

 
Nyhedsbrev #3: 8/8 2006

Velkommen til Winewise's tredje nyhedsbrev i 2006

Temaerne for dette nyhedsbrev er:

 • Udsalg på en klassiker i sortimentet!
 • Flotte anmeldelser til Zidarich udløser tilbud på deres unikke vine
 • Nye vine netop hjemkommet fra Simcic, herunder endnu et par af deres medaljevine, som tilbydes til fordelagtig introduktionspris.

Som altid bestilles vinene via mail, sje@winewise.dk, eller telefon, 22 68 45 05. Vinene afhentes efter aftale på lageret på Nørrebro, København, eller leveres i Storkøbenhavn for 50 kr; udenfor leveres til alm. gældende fragtmandspriser. Tilbudene er gældende til 1/9 2006 eller så længe lager haves.

Mad venlig hilsen

Stefan
Winewise

Udsalg på en klassiker

Winewise har i det forgangne år solgt flere end 2000 flasker Keri Biferno Rosso 1999, som har givet usædvanligt meget valuta for pengene til de 59,- kr, vi har solgt den for. Vinen er den selv samme vin, som sælges som Borgo di Colloredo's prestigevin, Gironia Biferno Rosso (til 85,- kr!) - men kun i de absolutte topår. I de øvrige årgange sælges vinen under dette navn - men er altså fremstillet af de samme udsøgte druer - de bedste Aglianico og Montepulciano-druer, Borgo di Colloredo høster på sine marker i Molise-regionen i Midtitalien - og med samme omhu i kælderen, som deres topvin.

Nu er producentens lagre ved at være tomme, og vi har derfor taget den sidste sending af Keri 1999 hjem - det drejer sig om 300 flasker. Vi har fået en ekstra god pris på den, da den næste årgang er klar nu, og producenten derfor ønsker at rydde lageret af den gamle.

Keri 1999 er fremstillet af Montepulciano (75%) og Aglianico (25%) og fadlagret et par år. Vinen er perfekt moden nu og viser allerede i duften den modne vins kompleksitet med den flæskede, kødfulde tone fra Montepulcianoen og de mere elegante jordbundstoner fra Aglianicoen. Smagen er blød, rund, indsmigrende og lang. En vin, der sagtens klarer også den lidt kraftigere mad - fx grillmaden, såfremt det gode vejr tillader det lidt endnu!

Normalpris: 59 kr. v/mindst 6. Tilbud: 12 fl.: 600 kr spar 108 kr eller: Køb 36 fl (2124 kr) og få 12 gratis oveni - spar 708!

Keri er dermed i direkte priskonkurrence med mange supermarkedsvine - mens kvaliteten bliver svær at matche i det prisleje - eller det næste for den sags skyld. Med andre ord: Vær hurtig! Når de 300 flasker er væk, er det slut!

 

Tilbud på Zidarich's unikke vine fra Carso i Friuli

På sine ca. 6 hektar marker i det sydligste Friuli, tæt på Trieste, fremstiller Benjamin Zidarich nogle af områdets ypperste vine, primært på de gamle, indfødte druesorter - og såmænd efter så gamle metoder, at de kan spores helt tilbage til romerne holdt til i området! Produktionen omfatter:

 • Vitovska, Carso DOC 2003 - fremstillet 100% på den indfødte druesort fra Carso distriktet af samme navn, gæring med skallerne på store fade i ca. 8 dage, ufiltreret - ****/**** samt en kongekrone i Vini Buoni d'Italia vinguiden 2006 - den højest opnåelige karakter, som er få vine forundt! (175 kr/fl.)
 • Prulke, Vino da Tavola 2003 - fremstillet på en blanding af Sauvignon Blanc (60%), Vitovska (20%) og Malvasia (20%) i det område, som bærer navnet Prulke, gæring med skallerne, ufiltreret  (175 kr/fl.)
 • Terrano, Carso DOC 2003 - fremstillet 100% på denne indfødte druesort, der også kendes under navnet Refosco (ikke at forveksle med Refosco dal peduncolo rosso)  - ****/**** i Vini Buoni d'Italia vinguiden 2006 (185 kr/fl.)

De to første, hvide vine gæres med skallerne, hvilket giver vine med stor fylde og tæthed, stor mineralitet og fornemmelse af citrus - men først og fremmest en fornemmelse af næsten at kunne tykke på helt friske druer af de respektive sorter! Metoden giver vinene en stor naturlig stabilitet og mulighed for ganske lang tids lagring. Vitovska er en sjældenhed, som ingen fremstiller bedre end Zidarich, som også det engelske magasin Decanter roser i høje toner.

Den røde Terrano er en specialitet, som kræver entydigt fokus på kvalitet via lavt udbytte (her under 25 hl/hektar) for at skabe en smuk balance, stor intens frugt og elegance.

  

 

Smagekasse: 1 fl. af hver af ovenstående 3 vine. Normalpris 535, tilbudspris: 450 kr (Spar 85 kr)

Vitovska-kasse: 6 flasker Vitovska 2003. Normalpris 1050, tilbudspris: 895 kr (spar 155 kr)

 

Nye medalje-vine fra Simcic i Slovenien

Vi har netop fået et parti vine hjem fra topproducenten i Slovenien, Simcic, som inkluderer deres Pinot Grigio 2004, som det engelske vin-magasin Decanter har premieret med bronzemedalje ved sin World Wine Awards konkurrence i London fornylig! Det er en flot præstation - særligt prisniveauet taget i betragtning (80 kr/fl normalt).

Pinot Grigio fremstilles med 12 timers skalkontakt og efterfølgende 6 månedes lagring "sur-lie" - på gæren, hvilket giver større intensitet i vinen end ellers. Ligesom i Simcic's øvrige vine, er der en god mineralitet i denne Pinot Grigio, her kombineret med druens sædvanlige fylde og umiddelbare, læskende drikbarhed.

Også Simcic's Chardonnay 2004 er et dejligt glas, fyldig Chardonnay - men uden fadlagringens tyngde, istedet med vægt på intens frugt. Vi har valgt at lave et introduktionstilbud også på denne vin.

Endelig har vi fået en lille mængde af Simcic's prestige-rødvin, Teodor Rdece Reserve 2002, som opnåede sølvmedalje ved Decanters World Wine Awards konkurrence. Vinen fremstilles biodynamisk, uden filtrering på de bedste Merlot og Cabernet druer - en kombination vi normalt overlader til Bordeaux's vinbønder! Men når druerne dyrkes i et køligt kllima som her i Slovenien og der kan opnås en sådan intensitet og samtidigt en unik elegance og længde i smagen, ja, så måtte vi fravige principperne og tage blot en smule hjem til dem, der måtte have lyst at opleve, hvor god den formentlig bedste slovenske rødvin pt. kan være! Vær hurtig - vi har kun fået få kasser hjem.

 

 

Tilbud:

 1. Pinot Grigio 2004 - Normalt: 80 kr/fl. Nu: 6 fl: 400 kr, Spar 80 kr
 2. Chardonnay 2004 - Normalt: 80 kr/fl. Nu: 6 fl: 400 kr, Spar 80 kr
 3. Teodor Rdece 2002 - Normalt 225 kr/fl. Nu: 3 fl: 595 kr, Spar 80 kr (Begrænset mængde!)

 

Forbehold for trykfejl og udsolgte varer.

 
Nyhedsbrev #2: 12/6 2006

 Velkommen til Winewise's andet nyhedsbrev 2006

Temaerne for dette nyhedsbrev er:

 • Tilbud på nye vine i sortimentet: Moscato, Caluso Passito (Dessert), Erbaluce Mousserende og Roero (Nebbiolo)
  Smagekasse: 1 Erbaluce, 3 Roero, 1 Moscato d'Asti, 1 Caluso Passito: 500 kr. mod normalt 575 kr.
  Læs mere om vinene herunder
 • Reminder vedr. tilmelding til livsnyderrejsen i efteråret, fristen for tilmelding er 15/6 2006! Klik her (siden åbner i et nyt vindue)
 • Hæder til flere af Simcic's slovenske vine: ved Decanter World Wine Awards Competition i London har Simcic opnået en broncemedalje for sin Pinot Noir 2003 (som Hugh Johnson også kalder ekceptionel, mens han finder Simcic er fremragende producent) samt for sin Teodor Belo 2002 hvidvin (som pt. er udsolgt). Endelig har dessertvinen Leonardo 2002 opnået guldmedalje ved samme konkurrence. Vi forlænger derfor tilbudene fra nyhedsbrev #1 måneden ud (se nederst på siden) og supplerer med et tilbud på den flydende nektar Leonardo: 300 kr. pr. halvflaske ved køb af 3 ½-flasker i trækasse. (Kun 12 flasker i Danmark - så vær hurtig!) Spar 150 kr.

Som altid bestilles vinene via mail, sje@winewise.dk, eller telefon, 22 68 45 05. Vinene afhentes efter aftale på lageret eller leveres i Storkøbenhavn for 65 kr; udenfor leveres til alm. gældende fragtmandspriser. Smagekasse tilbudet er gældende til 1/7 2006 eller så længe lager haves. Priserne angivet herunder er de normale listepriser.

Nye producenter og nye vine i sortimentet

Det er med stor fornøjelse at jeg kan introducere tre små, nye producenter i sortimentet, som lever fint op til Winewise's målsætning om at levere autentiske vine, traditionalistisk fremstillede på indfødte druesorter.

Oscar Bosio, La Bruciata:

Oscar Bosio er specialist i fremstilling af klassiske Moscato d'Asti vine. Den aromatiske Moscato drue giver bedst resultater, når den dyrkes højt, hvor syren og friskheden bevares bedst, som her i Santo Stefano Belbo i 500 meters højde. Oscar Bosio er tredie generation i familiefirmaet og han holder fast i traditionerne. Hans Moscato er intenst duftende, sødmefuld uden at være tung eller klistret som mange af de mere industrielt fremstillede udgaver af denne vin. Efter høsten presses og gæres druerne - dog således at gæringen stoppes ved ca. 5% alkohol, hvorved resten af druesukkeret forbliver i mosten som restsukker. Deraf vinens sødme. Da vinen tillige gæres på lukket tryktank kan den ved gæringen udviklede CO2 ikke undslippe men forbliver i vinen som bobler - og vi har en let mousserende vin!

Moscato d'Asti er i denne klassiske udgave en enkel men pokkers velsmagende apperitif, ledsager til de danske jordbær eller en let, ikke for sød sommerdessert.

Moscato d'Asti 2005 La Bruciata: 70 kr/fl eller 65 kr/fl ved mindst 6 flasker.

 

Santa Clelia:

På 7 hektar dyrkes primært den efterhånden truede druesort Erbaluce. Det er en druesort, som i kraft en sit temmelig høje frugtsyreniveau, ikke falder i den moderne forbrugers smag - i hvert fald ikke når den fremstilles som tør hvidvin. Til gengæld kommer syren til sin ret i både mousserende vine og i særdeleshed i den søde passito-udgave.

Erbaluce Metodo Classico 2004 er fremstillet på klassisk Champagne metode med 2. gæring på flasken og lang tids lagring med gæren før degorgering. Vinen er til den lette, elegante side - en rigtig sommervin - med fine bobler, og en nuanceret, let krydret duft og god friskhed i afslutningen. Fungerer glimrende som apperitif eller som ledsager til en grillet fisk!

Rigore Erbaluce di Caluso Brut, Metodo Classico 2004: 120 kr/fl eller 110 kr/fl ved køb af mindst 6 flasker

Caluso Passito 2001, DUS, er en klassisk piemontesisk vin, som næsten er gået i glemmebogen i dag. Synd og skam er det, for når vinen er fremstillet som her med lang tids tørring på loftet hen over vinteren (her ca. 6 måneder!) - den såkaldte Passito-metode - opnås en vin med forunderlige nuancer og, i kraft af at tørringen koncentrerer sukkeret i druerne, en vin som ved gæringen i marts når ca. 15% alkohol og alligevel er ganske sødmefuld. Samtidigt balanceres sødmen her af Erbaluces naturlige, friske syre, så der efter 4 års lagring på gamle egefade opnås en smuk balance, der virkelig kan pirre smagsløgene og en farve, der glæder øjnene ved sin dybde og brillans!

Fungerer glimrende alene, som meditationsvin, som italienerne siger det, eller indtages som en slags morgenopkvikker a la Gammel Dansk (ja, det fortælles altså, at de gamle piemontesere stadig gør det!). Jeg vil dog snarere anbefale at den drikkes til desserter baserede på nødder og mandler evt. med sommerens friske bær til.

Caluso Passito 2001, DUS: 130 kr/½fl eller 120 kr/½ fl ved køb af mindst 6 ½-flasker.

Emanuele Rolfo:

Roero området lidt nord for de berømte Barolo og Barbaresco distrikter i Piemonte anvender samme druesort, Nebbiolo, som disse, blot på mere sandholdige jorder. Dette giver noget lettere, mindre strukturerede vine, som kan drikkes noget yngre og som umiddelbart virker lidt federe og blødere i stilen end deres berømte vinøse fætre. Kun knap 200 hektar rummer appellationen Roero, som kræver at der anvendes 2-5% af den hvide Arneis drue som tilsætning til Nebbioloen. I de senere år er kvaliteten steget gevaldigt i Roero, en udvikling som visse nu berømte producenter som Corregia og Malvirá, har været drivende for.

Emanuele Rolfo er en mindre producent som med den aktuelle årgang 2003 for første gang i mange år har produceret en vin efter de traditionelle metoder med lagring på store slavonske egefade frem for som mange andre producenter på de små fade af fransk eg, barriques. Derved bevares Nebbioloens vidunderlige kompleksitet i smag og duft uforstyrret af egens vanille- og ristede toner. Rolfo's Roero er ikke at sammenligne med Barolo, men det er klassisk Nebbiolo, som giver et godt indtryk af, hvorfor denne drue regnes for at være blandt verdens absolut bedste. I tilgift får man her en saftighed og umiddelbar drikbarhed, som ikke findes tilsvarende i ung Barbaresco og Barolo. Skønt den ikke rummer disse store vines lagringsportentiale, vil den dog fortsat udvikle sig i et par år, hvis man kan holde fingrene fra den!

Emanuele Rolfo, Roero 2003: 85 kr/fl eller 79 kr/fl ved mindst 6 flasker

 

 
Nyhedsbrev #1: 28/5 2006

Livsnyderrejse til Lombardiet i efteråret 2006
Nogle af læserne vil vide, at jeg sidste år sammen med Marianner Hammer arrangerede en personaletur for restaurant Tinggaarden i Frederiksværk til Lombardiet - den region i Italien, som for alvor har kapret mit hjerte. Nu gentager og udvider jeg turen og inviterer hermed et begrænset antal af læserne med på en oplevelsesrejse til Lombardiets tre vigtigste vinområder: Valtellina, Oltrepó Pavese og Franciacorta, med en lille smuttur til Milano også. Turen er planlagt til perioden 17-24/9 2006. Hurtig tilmelding tilrådes, da der er plads til maks. 12 deltagere på turen.
 

 
 
Læs venligst nærmere her: Livsnyderrejse efteråret 2006
 
 
Introduktion af Simcic - den senest tilkomne producent, fra Slovenien
Winewise har altid arbejdet alene med autentisk italiensk vin; jeg har således i årevis fokuseret min energi inden for de, dog vide, rammer af den italienske vinverden. Men selv dér dukker der af og til spændende vine op fra de tilgrænsende lande. Således smagte jeg for første gang for 3 år siden vinene fra den slovenske top-producent Simcic. Vinene gjorde på det tidspunkt indtryk uden dog helt at overbevise mig - og i øvrigt skulle jeg jo kun importere italiensk vin! Men i maj sidste år stødte jeg igen på Marjan Simcic, denne gang på en mindre messe, hvor en række slovenske producenter præsenterede deres vine. Og så var jeg solgt! Vinene var blevet skarpere i udtrykket, mere kompromisløse og med den særlige intensitet og elegance, som jeg altid søger i de vine, jeg importerer. Jeg lavede straks en aftale med Marjan om et besøg på hans vingård lidt uden for Dobrovo, kun få hundrede meter på den anden side af grænsen - og efter en halv dags intensiv smagning af både unge og gamle vine, på flaske og fra fad, var der ingen vej tilbage: De vine MÅTTE jeg importere! Men kan de nu sælges, spurgte jeg mig selv? Vinene er jo ikke billige, skønt fra et endnu ganske ubeskrevet blad i vinbøgerne, om end strålende vine, som fint står sig i konkurrence med de tilsvarende vine fra den italienske side af grænsen. Det måtte tiden vise, besluttede jeg, til Danmark skulle de - og skulle det vise sig, at jeg kommer til at drikke en større andel af dem selv, er skaden til at overse: Det er vidunderlige vine, fremstillede efter biodynamiske principper, med lavt udbytte, og som oven i købet lagrer glimrende.
 
 
Første sendning kom således hjem ved juletid sidste år, hvor en pæn del forsvandt som del af julegavekasser. Københavns pt. mest hotte restaurant, Noma, bestilte 120 flasker af én af de hvide vine, Rebula (Ribolla), fremstillet med 8 måneders kontakt mellem skaller og most (!), og Modri Pinot (Pinot Noir) forsvinder i pæne mængder, hver gang jeg præsenterer den ved smagninger, hvor den overbeviser ved sin elegante, komplekse, burgundiske stil. I den billigere ende af skalaen, er Chardonnay en ren, men fed og fyldig, mineralsk vin, som giver mangen en oversøisk og burgundisk vin baghjul. Endelig er Furlanski Tokaj (Tocai Friulano) en typisk, let krydret, fed og lækker hvidvin. Sidst, men absolut ikke mindst, er Leonardo et vidunder af en dessertvin, fremstillet på Ribolla, tørret i 7 måneder (passito), som trods stor sødme har bevaret friskheden grundet Ribollaens gode, friske syre (kun 12 ½-flasker i Danmark!).
Hvide
Tocai Friulano 2004 - 80,- kr/fl, 75 v/6
Chardonnay 2004 - 80,- kr/fl, 75 v/6
Rebula 2003 - 140 kr/fl, 135 v/6
 
Røde
Modri Pinot 2003 - 175,- kr/fl, 170 v/6
 
Dessert
Leonardo 2002 - 350,- kr/½fl
 
Jeg har samlet vinene i et par smagekasser, som egner sig glimrende til sommerbrug:
 
Simcic smagekasse nr. 1: 
1 fl er hver af de tre hvide, 2 fl af den røde og ½ fl. af dessertvinen for 925,- kr mod normalt 1000,- kr. (Spar 75 kr)
 
Simcic smagekasse nr. 2:
1 fl. af hver af de tre hvide og 3 fl. af den røde for 760,- kr mod normalt 825,- kr. (Spar 65 kr)
 
I den anden ende af skalaen - ny vin fra Castello di Arcano: Merlot, Ronco delle Case
En god hverdagsvin til en fornuftig penge er nødvendig - det er få af os forundt at drikke de absolutte topvine til hverdag, og måske ville det også ødelægge noget af fascinationen? Jeg har handlet med Castello di Arcano i et års tid, og producenten leverer en række gode, økologiske vine, til  meget fornuftige priser. Nu er deres Merlot, Ronco delle Case, fra Colli Orientali del Friuli blevet frigivet i årgang 2002 - og det er et rigtigt godt køb: Moden i farve og bouquet med nuancer af skovbund og dog stadig med nogen bær-frugt i behold. Perfekt at drikke nu, gerne til grillmaden: Der er fylde og saft nok til det, uden at vinen mister rankheden og elegancen.
 
Til 70,- kr pr. stk. eller 65,- kr. v/6 stk. et godt køb. Til tilbudsprisen: 60 kr,- pr. fl. ved mindst 6 stk - intet mindre end et kup!
 

 
 
 
Men der skal også være mulighed for at prøvesmage Castello di Arcanos øvrige økologiske vine til særlige forårspriser:
 
Castello di Arcano smagekasse nr. 1:
Hvide
1 fl. Sauvignon Grave del Friuli 2004 (59,- kr/fl, 55,- v/6)
2 fl. Tocai Friulano Grave del Friuli 2004 (59,- kr/fl, 55,- v/6)
1 fl. Tocai Friulano Grave del Friuli 2004, Nonso (Uden sulfitter) (65,- kr/fl, 59,- v/6)
Røde
3 fl. Refosco dal Peduncolo Rosso Grave del Friuli 2004 - (59,- kr/fl, 55,- v/6) Stor bærfrugt i duft og smag, frisk og lækker.
1 fl. Refosco dal Peduncolo Rosso Grave del Friuli 2004 (Uden sulfitter) - Dybere i såvel farve som duft, men stadig med frugten som dominerende faktor. (69,- kr/fl, 64,- v/6)
3 fl Merlot Colli Orientali del Friuli 2002, Ronco delle Case - (70,- kr/fl, 65,- v/6)
Dessert
1 fl. Verduzzo Friulano 2004 (69,- kr/fl, 65,- v/6) - Let sødme, herligt duftende vin til foie gras eller den lettere mandel/nødde-baserede dessert
 
I alt 12 flasker til tilbudsprisen 650,- mod normalt 767,- kr. (Spar 117 kr.)
 
 
Castello di Arcano smagekasse nr. 2:
1 fl af hver af de 7 forskellige vine, tilbudspris: 380,- kr Normalpris: 450,- kr. (Spar 70 kr.)
 
 
Leverings- og betalingsbetingelser
Vinene bestilles ved at sende mig en mail, eller ved at ringe på telefon nummer 22 68 45 05. Afhentning kan ske enten på Winewise's lager i Esromgade 15, 2200 Nørrebro eller i Dalgas Have 44, 4. tv, 2000 Frederiksberg - i begge tilfælde efter nærmere aftale. Alternativt kan vinene bringes ud i Storkøbenhavn, formedelst 65 kr. uanset mængde, eller sendes med fragtmand til andre dele af Danmark til gældende fragtrater. Betaling kan ske kontant ved modtagelsen af vinene eller ved overførsel til Winewise's kontonummer via netbank. Tilbudene gælder indtil 15/6 2006 eller så længe lager haves. Forbehold for trykfejl.
 
 
Mvh
Stefan
Winewise

 
Forside
Fokus på Simcic
Introduktion
Hvem er vi?
Ydelser
Prisliste
Aktuelle nyhedsbrev
Arrangementer
Kontakt os
Lombardietrejse
Gamle nyhedsbreve
Friuli/Slovenienrejse
e-mail me